Kakvi tipovi plakara postoje?

Vaš plakar može biti unutar udubljenja u zidovima. Može biti sa jednom bočnom stranom ili sa dve bočne strane. Može biti ugaoni, walk in i gardarober soba. Značajno je da pre nego što zakažete termin sa stručnim timom Svetix-a znate koji tip plakara odgovara Vašem prostoru.

Ukoliko ste listajući časopise, blogove ili druge prezentacije naišli na sliku kliznog plakara Vaših snova, ponesite je na sastanak sa Svetix timom ili je pošaljite prilikom slanja upita. Uz pomoć najmodernijih materijala koje imamo u ponudi, Vaš klizni plakar će izgledati neuporedivo bolje.

Od čega se sastoje američki plakari?

Ono što čini američke plakare jesu korpusi i klizna vrata. Oni mogu biti povezani i kompaktni, a mogu da se rade i odvojeno, nezavisno. Korpus se najčešće radi od bele iverice 18mm jer je to nešto najekonomičnije za unutrašnjost plakara. Sve vidljive stranice obrađujemo najkvalitetnijom ABS trakom u željenoj debljini. Korpuse spajamo i povezujemo kao kutije, kako bi postigli neophodnu čvrstinu, jačinu i stabilnost. Leđa kliznog plakara pravimo od lesonita, a po zahtevu kupca mogu biti i od iverice. Ukoliko želite klizni plakar bez leđa, poda i plafona i ta želja će Vam biti ispunjena.

Razmislite o svim potrebama za odlaganje stvari u Vašem novom kliznom plakaru. Upravo to je ono što će najviše uticati na organizaciju unutrašnjosti američkog plakara. Možete doći sa predlogom rasporeda, a možete nam i samo navesti šta je to što želite da odlažete u Vašem kliznom plakaru. Pantalone, košulje, jakne, mantilli, kaputi, cipele, šeširi, kravate, marame, ali i koferi, daska za peglanje, usisivači, merdevine, sve ćemo organizovati tako da Vama bude „na dohvat ruke“ u Vašem američkom plakaru. Sve to uz pomoć polica za izvlačenje, podeljenih fioka, gardarobne šipke, izvlakača za kravate, liftomata koji pružaju mogućnost lakog pristupa stvarima koje su u gornjem delu kliznog plakara. Unutrašnjost Vašeg američkog plakara će na ovaj način biti iskorišćena na najbolji mogući način.

Klizna vrata čine lice Vašeg kliznog plakara, pa su klizna vrata ujedno i najvažniji deo kliznog plakara. Mogu biti povezana sa korpusom, a mogu biti i ispred korpusa i skroz nezavisno od gardarobera. Klizna vrata mogu da se prostiru od zida do zida, od poda do plafona i tako da prekrivaju ceo klizni plakar. Uz veliku ponudu materijala u Svetix-u, uz savete naših iskusnih dizajnera u skladu sa Vašim ličnim ukusom, Vaš američki plakar će svojim izgledom premašiti sva Vaša očekivanja. Verujte u naše dugogodišnje iskustvo, stručnost i inovativnost i Vaš klizni plakar će Vas ostaviti bez daha. Detaljnije o kliznim vratima i njihovoj upotrebi pročitajte ovde.
Americki plakariKlizna vrata

Klizna vrata su najvažniji deo, a ujedno su i lice Vašeg Kliznog plakara.
Detaljnije o kliznim sistemima i kliznim vratima možete videti na straniciKLIZNA VRATA ← KLIKNITE OVDE.


U ponudi su Vam sve vrste materijala koje postoje na tržištu

 • Univer (EGGER, FALCO, KRONOSPAN, KASTAMONU, FUNDERMAX, SKIN, KAINDL, CLEAF AGP...)
 • Staklo sa printanim folijama (preko 40.000 motiva) ← Pogledajte neke od motiva KLIKOM OVDE
 • Parsol u boji
 • Staklo sa dekorativnim folijama u boji (ORACAL)
 • Sibu folije
 • Lakobel stakla – fabrički bojena stakla
 • Staklo sa peskirnim folijama
 • Stakla farbana po ral karti
 • Ogledalo (obično, sivo ili dimljeno, bronzano, crno, plavo i zeleno)
 • Farbani medijapan u matu ili procentu sjaja po izboru
 • Furnirani medijapan

Cene

SVETIX Vam sigurno nudi najbolji odnos cene i kvaliteta za svaki američki plakar ili klizna vrata koja želite da napravite. Kvadratni metar američkog ili kliznog plakara plakara radimo već od 220€. Okov za klizna vrata imate od 75€. Cena dužnog metra zavisi od svih gore navedenih elemenata kao i ostalih Vaših zahteva.

Na raspolaganju su Vam vreme, znanje, saveti i dugogodišnje iskustvo našeg stručnog tima kako bi zajedno došli do idealnog američkog plakara za Vaš prostor.